Semestern började gå mot sitt slut, men vi stannade i stugan så länge vi kunde. Jag tillbringade en lång dag och kväll vid datorn medan maken spikade resterande panel mot garaget.
Onsdagen var ledig igen, trettondagen och inte en trettondagsbal så långt ögat nådde! Undrar om nån fortfarande arrangerar sådana? Ja, inte under pandemin förstås, men annars?
Vi körde hårt med panelen på ängssidan. Rutinen satt bättre här med att jag sågade och maken spikade så det gick förhållandevis fort. Spikpistolen tyckte inte riktigt om kylan men med lite omvårdnad i form av olja och några nätter inne i värmen så gick det bra ändå.
Dagarna är korta men strålkastare och byggbelysning gör att vi kan jobba långt in på kvällen. Maken fick en rejäl stepövning när han gick upp och ner på stegen, jag själv ägnade mig åt att träna höger arm och hand (kapsågen) och styrkelyft (bära virke). Ett bra gympass med andra ord.
Nu följde två dagar av lönearbete så det blev inget gjort på bygget men på lördagen var det dags att i strålande solsken och några minusgrader att ta sig an långsidan ovanför lockpanelen. Ställning upp! Sågarna fram.
Som vanligt var det massproduktion av korta panelbitar. Maken mäter, jag sågar, han spikar. Runt takstolarna får sticksågen arbeta för att allt ska passa. Lite knöligt men det gick. På kvällen kom den yngre familjen tillbaka på hemväg från nordligare trakter. Maken slutförde de sista bitarna och tog ner ställningen själv medan jag lagade middag till storfamiljen.
Söndagen började i snöyra och slutade i en vacker solnedgång. Ställningen byggdes upp igen på ängssidan och sen var det samma procedur som dagen innan. Dropplist och panel. Den här gången fick svärsonen vara medhjälpare på ställningen vilket jag tackar för. Nu gick det undan! Rutinen sitter även om sågen fick stå i garaget på grund av det ymniga snöandet. Det blev många steg runt huset.... mäta, såga, spika eller justera. Fram och tillbaka. Skönt ändå med ställning och slippa kliva upp och ner på stegen.
När solen började gå ner och det klarnade upp åkte de yngre hem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar